Saptamana 1 de sarcina

Prima saptamana de sarcina este calculata incepand cu prima zi a ciclului menstrual, adica prima zi de sangerare menstruala. Aceasta metoda de calculare a varstei fatului se numeste metoda gestationala si este cea mai des folosita de catre ginecologi. Medicii ginecologi spun ca toate femeile fertile ar trebui sa se considere insarcinate la inceputul fiecarei ciclu menstrual si ar trebui sa se comporte ca atare.

CITESTE Citeste mai departe

Saptamana 2 de sarcina

In saptamana a 2-a de sarcina, catre sfarsit, are loc ovulatia. Majoritarea femeilor au un ciclu menstrual regulat care dureaza 28 de zile, ovulatia avand loc in ziua a 14-a. Practic, inca nu a avut loc fertilizarea si femeia nu este inca insarcinata. Dar, datorita metodei gestationale de calculare a varstei bebelusului, aceasta este considerata a 2-a saptamana de sarcina. Deci, inca nu putem vorbi de semne sau simptome de sarcina.

CITESTE Citeste mai departe

Saptamana 3 de sarcina

A 3-a saptamana de sarcina poate debuta cu ovulatia, in cazul in care nu a avut loc in cea de a doua saptamana. In cazul contactului sexual, are loc fecundarea ovulului de catre spermatozoid. Mamica inca nu stie ca este insarcinata, deoarece nu a sarit peste o sangerare menstruala (primul semn de sarcina usor de recunoscut de catre femei), dar bebelusul a inceput sa se dezvolte.

CITESTE Citeste mai departe

Saptamana 4 de sarcina

In timpul saptamanii a 4-a de sarcina, blastocistul se implanteaza mai profund in endometru si locul de penetratie prin epiteliu este inchis de un cheag. La mijlocul saptamanii, el este complet prins de endometru si epiteliul de la suprafata acopera aproape in totalitate defectul peretului uterin. Incepe formarea cavitatii amniotice (care ulterior se va umple cu lichid) si forma initiala a placentei.

CITESTE Citeste mai departe

Saptamana 5 de sarcina

Daca nu ati facut-o pana acum, in cea de a 5-a saptamana de sarcina este momentul sa va cautati un ginecolog. Menstruatia a intarziat deja o saptamana, iar testele de sarcina sunt pozitive datorita hCG-ului secretat de bebelusul aflat in plina dezvoltare.

CITESTE Citeste mai departe



Cunoaste mamici ca si tine


Invita o mamica



Recomandam magazinul de "jucarii pentru copii" edukid.ro



Tag-uri

dieta     fertilitate     sarcina     mamici     alimentatie     sanatate     gravida     sex     contraceptie     alaptare     nastere     bebelusi     dupa nastere     copii     analize medicale     depresie     inteligenta     vitamine     activitati     educatie     creativitate     concurs     dezvoltare     simptome     preconceptie     stiri     disciplina     nume de copii     gemeni     jucarii     ovulatie     nume biblice     somn     diversificare      anticonceptionale     medicamente     cezariana     anestezie     nume de fete     nume de baieti     nou nascuti     parinti     cadouri     boli     haine     campanie     vaccinuri     olita     fotolii auto     dinti     ochi     alergii     regim     tratament     vacanta     infectie     febra     tuse     lapte     povesti     adoptie     carti     trusoul bebelusului     adolescenti     dezvoltare personala     abilitati     psihologie clinica     eliberare emotionala     bani     frumusete     zodiac     test sarcina     semne sarcina     menstruatie     colici     lamaze     alimente bio     limbi straine     memorie     semnificatia numelui     retete     babysitter     cantece     travaliu     dinti copii     sedinte foto     maternitate     sedinte foto gravida     biciclete pentru copii     sedinte foto gravide     camera copilului     http://articole.pentrumamici.ro/tag/